• 1

• 3

• 4

• 5

Sempozyumda Türk Dili, Türk Edebiyatı, Türk Tarihi, Türk Kültürü, Türkçe Eğitimi ve Eğitim Bilimleri ile ilgili çalışma alanlarına öncelik verilmektedir. Sempozyumda sosyal bilimler alanıyla ilgili diğer çalışma alanlarına da yer verilecektir.

1. Uluslararası Türkçe Edebiyat Kültür Eğitim Sempozyumu’nda sunum dili Türkçe (Türkiye Türkçesi, Azerbaycan Türkçesi, Kırgız Türkçesi, Kazak Türkçesi, Özbek Türkçesi vd.) ve İngilizcedir.
  2. Uluslararası Türkçe Edebiyat Kültür Eğitim Sempozyumu’nda poster bildirilere de yer verilecektir. Poster bildiriler Uluslararası Türkçe Edebiyat Kültür Eğitim Derneğinin internet sayfasından yayınlanacaktır.

Sempozyuma kabul edilen bildirilerin özetleri ISBN numaralı “Sempozyum Bildiri Özeti Kitabı”nda; bildiri tam metinleri ise “Bildiri Kitabı”nda yayımlanacaktır. İsteyen katılımcıların bildirileri hakemlik sürecinden geçtikten sonra BUGU Dil ve Eğitim Dergisi’nde yayımlanacaktır. Katılımcılara, katılım belgeleri, elektronik ortam aracılığı ile ulaştırılacaktır.

Sempozyum Yeri: Çevrim içi / Online

Son Başvuru Tarihi: 25 Ağustos 2020

Uluslararası Türkçe Edebiyat Kültür Eğitim Derneği: http://tekedernegi.org/

Katılımcılara Google Meet ve Zoom programları üzerinden çevrim içi / online sunum yapabilmeleri için gerekli bağlantılar ve şifreler gönderilecektir. Dinleyici olarak katılmak isteyenler için de gerekli bağlantılar Uluslararası Türkçe Edebiyat Kültür Eğitim Derneğinin internet sayfasında paylaşılacaktır. Sempozyumdaki oturumlar “TEKE AKADEMİ YouTube Kanalı” üzerinden yayınlanacaktır.

Sempozyumda davetli konuşmacıların konuşmalarına da adı geçen programlar aracılığı ile ulaşılabilecektir.

Sempozyuma başvuru için bildiri özetlerinin This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. adresine gönderilmesi gerekmektedir.